Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Linkki

Show menuShow menu

Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Vetyperoksidikaasu desinfiointi (VHP, vaporized hydrogen peroxide)

Vetyperoksidikaasulla desinfioidaan kokonaisvaltaisesti tilan tai kohteen pinnat ja ilmatila viruksista, bakteereista sekä home- ja sieni-itiöistä. Vetyperoksidikaasu on erittäin tehokas ja turvallinen tapa kaikenlaisiin tiloihin käytettäväksi. Desinfioinnin jälkeen vetyperoksidikaasu muuttuu hapeksi ja vesihöyryksi.

Kaasumaiseen vetyperoksidiin perustuva VHP-menetelmä on alunperin viranomais- ja armeijakäyttöön kehitetty puhdistustekniikka haastavien bakteereiden ja viruksien desinfiointiin (esim. SARS, MERS, ebola ja pernarutto). Vetyperoksidikaasu desinfioi tehokkaasti myös koronaviruksen.

Vetyperoksiditekniikan puhdistusvoima perustuu käytettävän vetyperoksidiliuoksen vahvuuteen. Puhdistuprosessissa käytettävä vetyperoksidi on 50% vahvuista (vrt. haavojen hoidossa ja valkaisussa käytetty 1-3% liuos).

Vetyperoksidikaasu leviää tehokkaasti ja vaikuttaa tilassa kaikkialla, mihin sillä on ilmayhteys. Vetyperoksidikaasu tunkeutuu esimerkiksi tekstiilien sisään. Tämän vuoksi desinfioitavissa tiloissa avataan yleensä aina kaikki laatikot ja kaapit, jotta kaasu pääsee vaikuttamaan kauttaaltaan kohteessa.

Menetelmä on materiaaliystävällinen. Sillä voidaan desinfioida myös haastavat kohteet, kuten elektroniikka, täysin turvallisesti ilman riskiä korrosoitumisesta tai jäämistä.

Vetyperoksidi eli H2O2 on luonnon aine, jota esiintyy esimerkiksi hedelmissä ja vihanneksissa. Myös ihmiskeho tuottaa vetyperoksidia. VHP-käsittely on luonnollinen, turvallinen ja tehokas menetelmä.

Esimerkkejä desinfiointi- ja hajupoistokohteistamme

Kodit ja kodin irtaimisto, teollisuus- ja tuotantotilat, toimistot, julkiset tilat ja kulkuneuvot, terveydenhuollon hoito- ja karanteenitilat, puhdastilat.

Desinfiointi- ja hajunpoistolinjastolla käsittelemme myös esim.
• Henkilöautot, ambulanssit ja taksit
• Vaatteet
• Huonekalut ja tekstiilit
• Kodin irtaimisto
• Elektroniikka
• Sairaalatarvikkeet

Desinfiointikäsittelyä käytetään homeremontin jälkeisessä loppukäsittelyssä tilan sekä irtaimiston puhdistamiseen, jolloin vältytään aiemmin homealtistuneen irtaimiston tuhoamiselta.

Tekniikka

Vetyperoksidikaasu tuotetaan suomalaisen Cleamixin kannettavalla desinfiointilaitteistolla (laitevalmistajan kotisivu https://cleamix.com). Käyttämämme laitteisto on mm. useiden maiden viranomaisten sekä Suomen puolustusvoimien käytössä.

Laite muuttaa vetyperoksidin kaasuksi. Vetyperoksidikaasu vähentää bakteerien ja virusten määrän tilassa miljoonasosaan, jolloin arviolta 99,9999% bakteereista ja viruksista tuhoutuu käsittelyn tuloksena.

Turvallisuus

Vetyperoksidia käytetään laajasti bakteerien, virusten ja mikrobien desinfiointiin sen tehokkuuden, turvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi. Vetyperoksidin hajoamistuotteina on vain happi ja vesi.

Vetyperoksidikaasutekniikka, laitteisto sekä turvallisuus on testattu VTT:ssä.

Desinfiointi prosessi

1. Tila tiivistetään, ilmanvaihtokanavat suljetaan ja merkitään huomiomerkein. Lisäksi varmistetaan, ettei tiloissa ole esimerkiksi ilman kanssa kosketuksissa olevia ruokatarvikkeita.

2. Desinfiointiprosessi käynnistetään, ja laite alkaa muodostamaan vetyperoksidikaasua desinfioitavaan tilaan. Vetyperoksidikaasun pitoisuutta ja kestoa ohjataan tilan lämpötilan ja kosteuden perusteella siten, että tilassa saavutetaan tavoiteltu pitoisuus. Desinfiointiprosessin jälkeen tila tuuletetaan.

3. Desinfiointiprosessia ohjaava operaattorimme ilmoittaa tilan ollessa uudelleen valmis käyttöön. Tila on käyttökelpoinen yleensä n. 15-30min kuluttua desinfioinnista. Tilan puhtaus todetaan indikaatioteipein ja mittalaitteilla.

Kesto

Käsittelyn kesto riippuu kohteen koosta sekä absorvoivan materiaalin määrästä. Absorvoivalla materiaalilla tarkoitetaan tilassa olevia tekstiilejä ja muita huokoisia materiaaleja. Käsittely kestää tyypillisesti 0.5 – 12 tuntia, minkä jälkeen tila tuuletetaan. Vetyperoksidikaasun vaikutusta voidaan tehostaa jättämällä kaasu tilaan 1-2 päiväksi, jolloin voidaan nostaa desinfioinnin tehoa mm. hajunpoistotilanteissa.

Lisäpalvelut

Aktiivihiilisuodattimien vuokraaminen – vuokraamme Suomessa kehitettyjä ja VTT:n testaamia aktiivihiilitekniikkaan perustuvia huoneilmapuhdistimia, jotka poistavat 99,97% kaikista ilman epäpuhtauksista ml. koronavirus. Soveltuu pidempiaikaiseen käyttöön erityisesti julkisissa tiloissa, joissa vierailee paljon ihmisiä. Helppo ja nopea käyttöönotto. Hiljainen ja huomaamaton. Vuokraa esim. matkailusesonkiin alk. 299eur/kk.

Otsonointi hajuhaittojen neutralointiin.

Saastuneen ajoneuvon kuljetus- ja siirtopalvelu.

Ajoneuvojen pesu- ja fixauspalvelut esim. desinfiointikäsittelyn yhteydessä.

Ota yhteyttä 

Ota yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppissa (+358 400 720 282) tai sähköpostilla (marko@decont.fi).

Vaihtoehtoisesti kerro tapauksestasi alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Don’t worry, we Decont.

Pyydä tarjous tai lisätietoa palveluistamme

Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Linkki