Apu home- ja sisäilmaongelmissa

Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Linkki

Show menuShow menu

Apu home- ja sisäilmaongelmissa

Kosteus- tai homekorjauksen jälkeinen desinfiointi

Hometalon vanha irtaimisto ja mahdollisesti saneeraamattomat pinnat ovat voineet altistua tilassa aiemmin olleelle homeelle. Tämän vuoksi on hyvä pohtia korjaussaneerauksen yhteydessä, onko perusteltua desinfioida tilassa aiemmin sijainnut irtaimisto ja huonekalut, jotta niiden mukana ei kantaudu aiemmin hometilasta tarttuneet sieni- ja homeitiöt uuteen tai saneerattuun tilaan.

Tällä voidaan vähentää riskiä siitä, että home- ja sisäilmakorjauksen jälkeen tilaan ei palaa ns. vanha kellarintuoksu.

HUOM, ennen desinfiointia tai hajupoistoa, tulee selvittää tarkoin hajunaiheuttaja.

Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Vetyperoksidikaasu leviää tehokkaasti tuhoten käsiteltävän tilan ilmatilasta ja pinnoilta sieni- ja homeitiöt sekä bakteerit ja virukset. Vetyperoksidikaasulla voidaan käsitellä esimerkiksi kodit, toimistot, julkiset tilat, terveydenhuollon hoito- ja karanteenitilat, sairaalatarvikkeet, huonekalut, tekstiilit, vaatteet, elektroniikka, henkilöautot, linja-autot ja ambulanssit.

Eräs keinoistamme on tuoda tiivistetty konttiautomme kohteen pihaan, jossa homeelle altistunut irtain voidaan desinfioida ennen saneerattuun tilaan siirtoa.

Desinfiointi toteutetaan Cleamixin armeijakäyttöön suunnitellulla VCS-sarjan kannettavalla desinfiointilaitteella. Laite muuttaa vetyperoksidin kaasuksi, joka desinfioi kohteen. Lopulta vetyperoksidikaasu hajoaa vesihöyryksi ja hapeksi. Menetelmä on VTT:n testaama ja se on turvallinen sekä käyttäjilleen että ympäristölle. Käsittely on vaaraton myös kaikille materiaaleille, esimerkiksi elektroniikalle.

Homeen puhdistus viimeistellään hajuja neutralisoivalla otsonoinnilla

Otsonoinnilla voidaan tehostaa homeesta aiheutuneen hajuhaitan neutralisointia. Otsonointi ei kuitenkaan itsessään desinfioi, eikä siten poista itse hajunaiheuttajaa. Tästä syystä kohde on syytä desinfioida huolellisesti, jotta epämiellyttävä haju saadaan poistettua lopullisesti. Näin olleen otsonointi tukee vetyperoksidikaasulla tehtävää hajunpoistoa toimimalla käsittelyn jälkeisenä hapettimena desinfioinnin eli hajunaiheuttajien dekontaminoinnissa.

Otsonointi toteutetaan otsonigeneraattorilla, joka muodostaa tilaan voimakkaan otsonikaasun. Menetelmän teho perustuu hapetusreaktioon, jonka seurauksena epäpuhtaudet hajoavat. Otsonointi on menetelmänä turvallinen ja ekologinen, eikä siitä jää kohteeseen kemikaalijäämiä.

Lisäpalvelut

Aktiivihiilisuodatin

Sisäilmaongelmia voidaan helpottaa myös ilmanpuhdistimilla. Tarjoamme vuokralle aktiivihiilisuodattimia jatkuvaan huoneilman puhdistukseen. Aktiivihiilisuodattimet ovat hiljaisia ja huomaamattomia, minkä vuoksi ne soveltuvat hyvin myös pitkäaikaiseen käyttöön. Aktiivihiilisuodatin poistaa 99,97% kaikista huoneilman epäpuhtauksista.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä soittamalla, tekstiviestillä tai WhatsAppissa (+358 400 720 282) tai sähköpostilla (info@decont.fi).

Vaihtoehtoisesti kerro tapauksestasi alla olevalla lomakkeella, niin otamme sinuun pian yhteyttä.

Don’t worry, we Decont.

Pyydä tarjous tai lisätietoa palveluistamme

Desinfiointi vetyperoksidikaasulla

Linkki